Service en onderhoud - Chris King service


Wij spaken niet alleen wielen ook de nazorg - garantie en onderhoud voeren wij uit met de gepaste gereedschappen. Alle nieuw gespaakte wielsets krijgen 2 jaar garantie op de onderdelen en levenslang op spaakbreuk. Maar ook naven mogen zo nu en dan eens een checkup krijgen. 

 

Eerst gaan we de lagers controleren, indien de niet meer voldoen worden deze vervangen door de naailagers van CEMA in chroomstaal of hybride ceramisch. Alle caps, body en aandrijfsysteem krijgt een poetsbeurt en wordt met het gepaste vet of olie terug in order gezet.

 

 

 

De naven van Chris King zijn top kwaliteit, geen enkel detail werd over het hoofd gezien en compromissen zijn er ook niet gemaakt bij het ontwerp van deze naven. De "in house" gemaakte lagers en ringdrive systeem worden volledig gedemonteerd, gereinigd en terug gesmeerd met het gepaste Chris King Silver Grease of Chris King Ring Drive oil. Afhankelijk van het aantal km en vooral de weersomstandigheden is het toch aan te raden de naven jaarlijks te onderhouden.

Ik gebruik geen ontvetters om de lagers te reinigen dit om de kogels en dichtingen niet aan te tasten en we gebruiken steeds een tool gemaakt door Chris King om de naven en lagers te demonteren, we laten niets aan het toeval over, want uw Chris King naven verdienen enkel een  professionele onderhoudsbeurt.

 

                                                    #ChrisKIngBuzz