Mijn werkplaats


Mijn werkplaats ,"den atelier" of zoals een goede vriend het noemt "het schuurtje" is de plaats waar ik handgespaakte wielen met zorg, zin voor kwaliteit en ongelooflijk veel goesting samenstel.

Toen ikzelf begon te fietsen had ik het snel gehad met die fancy fabriekswielen, mijn stijl van fietsen - gewoon overal door - zorgde voor veel problemen. vroegtijdige slijtage van de naaf lagers, slag in het wiel, spaakbreuk, etc.. . Ik had altijd al een grote affiniteit voor techniek in combinatie met efficiëntie en duurzaamheid, dus begon ikzelf maar met een stel wielen te spaken om letterlijk door weer en wind en door de Vlaamse Ardennen te kunnen fietsen.

Het werd een stel met 32 spaaks Dura ace naven en een alu velocity A23 velg. Vanaf dan was het geen probleem om het hele jaar door met één wielset te rijden, van de Paris Roubaix Challenge tot enkele plaatselijke rondjes op een zondagmorgen om dan te eindigen in ons plaatselijk Café.

 

Ondertussen zijn we al heel wat handgespaakte wielen verder en ik hou mij eraan mijn ervaringen in iedere wielset te steken om u zo jarenlang zorgeloos fietsplezier te geven.

 


Na het bepalen van de juiste spaaklengte en de keuze van de verschillende onderdelen spaken wij alles samen tot één geheel, uw nieuwe set wielen. De stabiele PK&Lie wielrichter met bijhorende meetklokken en de spaakspanningsmeter van DT Swiss zijn onze belangrijkste tools om een set wielen te bouwen met gelijke spaakspanning.

Meten is weten maar ierdere spaak en nippels gaat door mijn handen zo "voel" je steeds of het goed is.


Voor het verwijderen en plaatsen van lagers in de naven maken wij gebruik van het geschikte materiaal. De meest courante wiellagers hebben wij op voorraad zodat we je snel kunnen helpen om er als een speer vandoor te kunnen gaan.